Natuurlijk trainen voor mens en hond  HONDENSCHOOL CUPPEN 

Puppycursus - Hondentraining - Gedragstherapie

Gedragsproblemen


PRAKTIJK VOOR DE BEHANDELING VAN GEDRAGS-EN TRAININGSPROBLEMEN

 

Henk Cuppen is een hondentrainer met een langdurige en bewezen deskundigheid op het gebied van

gedragsproblemen bij gezelschapshonden en trainingsproblemen bij sporthonden en jachthonden.

   

In de afgelopen 30 jaar heeft hij vele duizenden honden met succes en naar tevredenheid van hun eigenaren behandeld, begeleid en getraind tot zij weer goed functioneerden in de maatschappij of in de discipline waarin ze werden opgeleid.

 

Voorbeelden gezelschapshonden: Angst, agressie, hyperactiviteit, verlatingsangst, seniele depressie,

onzindelijkheid, vernielen, blaffen en janken, en algemene ongehoorzaamheid et cetera.

   

Voorbeelden jacht en sporthonden: Problemen bij het aanleren van rust, zelfbeheersing, concentratie, het appèl, apporteren en het dirigeer-apport. Maar ook honden die niet willen apporteren. In de meeste gevallen zijn deze problemen ontstaan door het toepassen van een trainingswijze die niet aansluit bij de karakterstructuur van de betreffende hond

 

Iedere eigenaar en iedere hond is uniek. Daarom is het niet zinvol een hond en een eigenaar uniform te trainen. Overal waar men komt bedient men zich van een methode of een systeem. Het systeem wordt dan als een eenheidsworst aangeboden aan alle eigenaren en toegepast op alle honden waardoor veel methoden en systemen een ramp zijn voor veel honden.

In plaats daarvan dient men zijn werkwijze per hond zodanig aan te passen zodat hij optimaal aansluit bij het karakter van de betreffende hond.

Bij de behandeling van alle problemen wordt gebruik gemaakt van de technieken van de Commitment Training of er wordt een nieuwe werkwijze bedacht.

    

Voor een gedragsconsult kan de eigenaar met zijn hond een afspraak maken bij hem/haar thuis of op een locatie. waar de hond moet functioneren of presteren.


Behandeling van probleemgedrag - Individueel - tarief op aanvraag

 

Opbellen
E-mail