Natuurlijk trainen voor mens en hond  HONDENSCHOOL CUPPEN 

Puppycursus - Hondentraining - Gedragstherapie

NIEUW het boek :  In de geest van de hondAuteur:        Henk Cuppen

Naam boek: In de geest van de hond

Nederlandstalig

Paperback 2016

Prijs: € 27,50

Bestellen: via 

redactie@cuppenhondentraining.nl


Beschrijving: 

DE COMMITMENT TRAINING

In de geest van de hond is een biografie van de persoonlijke trainingsvisie van Henk Cuppen. De door hem ontwikkelde Commitment Training is een uitnodiging en een uitdaging voor iedere hondenbezitter om het platgetreden pad van zowel conventionele als hedendaagse training te verlaten en terug te gaan naar de oorsprong, door dat gedeelte van het gedrag te benutten dat de hond in staat stelde te overleven.

Trainen volgens het Commitment principe is leren volgens een biologisch/filosofisch concept. Zowel voor de hond als zijn eigenaar. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt met intrinsieke motivatie. Een belangrijk kenmerk hiervan is vrijwillig leren.

Cuppen laat zien hoe je een hond kan (her)opvoeden en trainen door gebruik te maken van de eigenschappen en natuurlijke reacties die bij iedere hond in aanleg aanwezig zijn. Of het nu een pup is, een volwassen hond of een hond met een angst- of agressieprobleem.

De kracht en de waarde van die eigenschappen en reacties zijn het meest voor de hand liggende en tevens het meest onderschatte onderdeel van zijn erfelijke programmering. Waar het gaat over het opbouwen van een goede relatie met je hond dan is de Commitment Training wellicht de meest effectieve training die er bestaat.

Met dit boek is de schrijver niet weggegaan van de hond maar juist heel dicht bij zijn aard en wezen gebleven.Opbellen
E-mail