Natuurlijk trainen voor mens en hond  HONDENSCHOOL CUPPEN 

Puppycursus - Hondentraining - Gedragstherapie

Volwassen honden


Voor alle lessen geldt:

Groepsles (6 tot 8 personen) - 10 lessen van 1 uur - prijs € 100,00

Honden en hun eigenaar krijgen standaard een aantal basisoefeningen aangeboden. 

Volgen aan de lijn, zitten, liggen, staan en blijven, correct voor en aan de voet komen. Deze oefeningen worden aangepast aan de trainingsrichting die zij willen volgen. Op verzoek wordt iedere gewenste oefening in de training geïntegreerd. 

Spel is daarbij steeds de basis van het leerproces en de beloning voor gewenst gedrag. 


Onderstaand enkele veel voorkomende typen van gedrag die wij met succes begeleiden.


De ongehoorzame hond

De hond vertoont uiteenlopend ongewenst gedrag zoals het niet terug komen als hij geroepen wordt. Hij springt tegen mensen aan, trekt aan de lijn, jaagt achter dieren aan en heeft overal aandacht voor behalve voor zijn eigenaar.

De oplossing voor baas en hond is een aantrekkelijke interactieve training die resulteert in een fijne, opgewekte en gehoorzame hond.


De onzekere hond

Deze hond is onzeker en angstig, zenuwachtig en gespannen. Hiermee geeft hij aan dat hij zijn energie verkeert gebruikt. Wij bieden u hiervoor een praktische en blijvende oplossing door de hond en u te leren hoe de hond zijn energie correct kan gebruiken. Hierdoor zal de onzekerheid voor een groot deel of zelfs helemaal verdwijnen.

 

De heftige hond

Deze hond gedraagt zich als een ongeleid projectiel. Hij bijt in handen, kleding en in de lijn. Rent door het huis over stoelen en banken en is moeilijk tot de orde te krijgen. Ook laat hij zich moeilijk behandelen bij een dierenarts.

Deze honden leren wij zelfbeheersing, concentratie en rust. Na een passende training zijn dit de meest fantastische honden.


De agressieve hond

Individueel of groepsles - afhankelijk van de mate van agressie

Agressie naar mens en dier is zeer ongewenst gedrag voor iedere hondenbezitter. Door een bepaalde trainingstechniek wordt gedrag met een agressieve grondslag omgebogen naar gedrag met een spelgrondslag. 

De hond komt in een stabiele mentale toestand waarbij er geen noodzaak en behoefte meer bestaat om agressief uit te vallen of te bijten. 

Opbellen
E-mail